24645
Książka
W koszyku
Sięgnij po proste przepisy na potrawy bez mleka! Naucz się przygotowywać zdrowe przysmaki bez laktozy, kazeiny i nabiału. Przekonaj się, że kuchnia bez mleka może być zdrowa i pełna smaków! Już co trzeci Polak cierpi na nietolerancję laktozy. U wielu osób stwierdza się też pewien stopień nietolerancji mleka i jego pochodnych. Badania naukowe potwierdzają wpływ białka mleka - kazeiny - na rozwój nowotworów i chorób autoimmunologicznych. Istnieją również dowody na to, że z wiekiem ciało człowieka traci zdolność produkcji enzymów niezbędnych do trawienia mleka, a bogata w nabiał dieta naraża nas na alergie oraz inne dolegliwości związane z układem odpornościowym i trawiennym. Kuchnia bez mleka prezentuje 100 przepisów na pyszne potrawy z alternatywnych dla mleka produktów, takich jak mleko migdałowe, sojowe, kokosowe, z brązowego ryżu czy nasion konopi. Ponadto uczy, jak unikać produktów mlecznych ukrytych w artykułach spożywczych, obala mity narosłe wokół popularnych substytutów nabiału oraz podpowiada, jak mądrze, bez szkody dla organizmu, zrezygnować z produktów mlecznych.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Łubowo
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: The dairy-free kitchen.
Na okł.: 100 przepisów na przysmaki bez laktozy, kazeiny i nabiału.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej